Torskespinatlasagne

Torskespinatlasagne

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portioner

Składniki

  • torskefileter skåret i skiver (1 cm)
    500 g
    sejfileter, skåret i skiver (1 cm)
  • citronsaft
    2 spsk
  • salt
    1 ¾ tsk
  • parmesanost skåret i stykker (2 cm)
    50 g
  • fed hvidløg
    2
  • soltørrede tomater i olie drænet
    30 g
  • frossen hakket spinat optøet og drænet
    300 g
  • sort peber, stødt
    ¾ tsk
  • smør i tern plus ekstra til smøring
    40 g
  • hvedemel
    70 g
  • mælk
    650 g
  • muskatnød, stødt
    ¼ tsk
  • basilikum, tørret
    ½ tsk
  • friske lasagneplader
    250 g
    12 tørrede lasagneplader
  • mozzarella skåret i skiver (5 mm)
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 35.7 g
Kalorie 2066 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie