Fisk med grøntsager, sauce og kartofler (2500 kcal)

Fisk med grøntsager, sauce og kartofler (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portioner

Składniki

  • salt plus ekstra til at drysse kartoflerne med
    ¾ tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • pighvarfileter (120-200 g hver, se tip)
    4
    4 hvid fisk, fileter, (120-200 g hver, se tip)
  • citronskal, revet økologisk
    2 spsk
  • ekstra jomfruolivenolie
    80 g
  • blandede grøntsager (fx gulerødder, courgette, selleri og majroer), skåret i mindre stykker
    200 g
  • persilleblade, friske
    6 kviste
  • citronsaft, friskpresset (saft fra ca. 1 citron)
    50 g
  • vand
    500 g
  • kartoffel skåret i 3 mm skiver
    400 - 600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 691 kcal / 2890 kJ
Białko 70 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1169 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie