Burger af havtaske og laks

Burger af havtaske og laks

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
5 portioner

Składniki

Sauce
  • fed hvidløg
    2
  • blandede krydderurter, friske
    2 spsk
  • salt
    ½ tsk
  • agurk skåret i stykker (4 cm)
    200 g
  • dijonsennep
    1 spsk
  • græsk yoghurt
    180 g
Burger
  • citronskal
    4 skiver
  • forårsløg eller skalotteløg
    50 g
  • porre
    50 g
  • persille, frisk
    20 g
  • salt
    ½ tsk
  • sort peber, stødt
    2 - 3 knivspidser
  • croutoner
    60 g
  • havtaskefilet, uden skind og ben skåret i stykker (0,5 cm)
    250 g
  • fersk laksefilet, uden skind skåret i stykker (0,5 cm)
    100 g
  • æg
    1
  • olivenolie
    2 spsk
  • burgerboller eller 8 skiver toastbrød
    600 g
  • salatblade
    150 g
  • tomat skåret i skiver
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589 kcal / 2465 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1318 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie