
Urządzenia i Akcesoria
Sushibowls med laks (2200 kcal)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner
Składniki
-
salt1 ½ tsk
-
sort peber, stødt¼ tsk
-
ferske laksefileter, uden skind (ca. 150-200 g hver)4
-
ris, jasmin250 g
-
vand1000 g
-
sesamfrø, hvide (opcjonalnie)4 spsk
-
edamamebønner, friske eller frosset, tidligere optøet (se tip)200 g
-
soyasauce4 - 8 spsk
-
avokado moden, skåret i 0,5 cm skiver2
-
japansk mayonnaise til pynt (ca. 50 g)
-
sriracha chilisauce til pynt (ca. 30 g)
-
kimchi (opcjonalnie) til servering (ca. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
715 kcal /
2990 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
60 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
2300 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen