Laks med ris og dildsauce (2500 kcal)

Laks med ris og dildsauce (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portioner

Składniki

  • laksefilet, frisk, med eller uden skind skåret i 4 stykker (ca. 150 g hver)
    600 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
  • vand
    1200 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    20 g
  • ris, basmati
    250 g
  • fed hvidløg
    1
  • løg skåret i halve
    60 g
  • smør
    10 g
  • fløde, 35 %
    400 g
  • grøntsagsbouillon
    1 tsk
    1 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • tomatpure
    35 g
  • dild, frisk kun blade, hakket
    2 kviste
  • chili, tørret i flager (opcjonalnie)
    1 - 2 knivspidser
  • majsmel
    1 tsk med top

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 961 kcal / 4019 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 30 g
Sód 1031 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie