Pozole Blanco (soupe mexicaine)

Pozole Blanco (soupe mexicaine)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • d'oignons
    150 g
  • de radis rouges
    150 g
  • gousses d'ail
    3
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de thym frais
    1 brin
  • de marjolaine fraîche
    1 brin
  • de maïs sec mote (hominy)
    300 g
  • d'eau
    2000 g
  • de viande de porc, désossée (cuisse, longe, côte)
    1200 g
  • de sel
    2 c. à café
  • d'origan déshydraté
    2 c. à café
  • de laitue Romaine hachée
    200 g
  • du citron vert pour servir
  • du piment Pequin sec pour servir
  • des toasts mexicains pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497 kcal / 2087 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...