Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di ricotta, scolata
- 30 g di cocco grattugiato
- 15 g di zucchero a velo
- 5 g di Rum
Muffin
- 130 g di zucchero
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 120 g di yogurt bianco
- 200 g di farina tipo 0
- 20 g di olio di semi di arachidi
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 1000 g di acqua
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1259.8 kJ / 301.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 52.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 48.4 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake alle carote al Varoma
2h
Ciambella noci e caffè al Varoma
2sa 30 dk
Torta al cioccolato al Varoma
2h
Muffin al rum e cioccolato
40 dk
Torta ricotta e cocco
1sa
Follia ai tre cioccolati
6h
Uova di cioccolato croccanti
2 Std. 10 Min
Torta marmorizzata al Varoma
2h
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2sa 30 dk
Muffin sacher al Varoma
30 Min
Torta di albumi al cioccolato
50 dk
Cheesecake stracciatella alla ricotta e yogurt greco (senza burro)
4h 50min