Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di ricotta, scolata
- 30 g di cocco grattugiato
- 15 g di zucchero a velo
- 5 g di Rum
Muffin
- 130 g di zucchero
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 1 uovo
- 120 g di yogurt bianco
- 200 g di farina tipo 0
- 20 g di olio di semi di arachidi
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 1000 g di acqua
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1259.8 kJ / 301.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 52.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 48.4 mg
Alternatywne przepisy
Muffin alla banana al Varoma
40 Min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 Std.
Pandoro TM6
15h 15min
Polpettone di carne con purè di patate e zucca (Bimby Friend)
1h 5min
Torta marmorizzata al Varoma
2 Std.
Muffin di mela e limone al vapore
1h 5min
Torta al cioccolato al Varoma
2 Std.
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 Std.
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
2 Std.
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2 Std. 30 Min
Rose al cioccolato e corn flakes
3u. 10min
Torta di zucca, cannella e cioccolato
1 Std. 20 Min