Bohneneintopf

Bohneneintopf

4.4 71 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Butter in Stücken
    15 g
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    250 g
  • grüne Bohnen TK, aufgetaut, oder frisch, ggf. halbiert (3 - 4 cm lang)
    250 g
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Bohnenkraut, getrocknet
    ½ - ¾ TL
  • Salz
    ¼ - ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 985 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 7.6 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...