Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Thymian, getrocknet
- ¾ TL Pfeffer
- 750 g Kartoffeln, mehligkochend, gewürfelt (ca. 2 cm)
- 450 g Erbsen und Möhren, TK, aufgetaut
- 10 Wiener Würstchen, in Scheiben (ca. 1 cm) (ca. 450 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1612 kJ / 385 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Die Familiensuppe
30 Min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Kartoffel-Eintopf
35 Min
Bohneneintopf
40 Min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1 Std. 10 Min
Graupensuppe
1 Std.
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 Min
Möhren-Kartoffel-Eintopf
40 Min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40 Min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 Min
Buchstabensuppe
30 Min
Gemüseeintopf für Hungrige
1 Std. 10 Min