Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Edam (formaggio olandese), a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipollotto, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 50 g di salsa di pomodoro
- 10 g di olive denocciolate a rondelle
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- 400 g di peperoni dolci
- 2 uova
- 50 g di farina senza glutine
- olio per frittura q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1399 kJ / 334.4 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1054.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di verza e maiale
1 Std. 20 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Frittelle di carciofi
45 dk
Involtini di melanzane (vegan)
15 Std.
Galletto ripieno con funghi e salsiccia
1 Std. 20 Min
Polpette di pollo e riso con pesto rosso
1h
Sformatini patate e porri
55 dk
Cestini di patate e uova tartufati
1h
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35 dk
Peperoni ripieni in salsa al pomodoro
1h 45min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 Std.
Ziti al forno ragù e speck
1h