Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Glassa al caramello
- 50 g di zucchero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di burro
- 1 pizzico di fior di sale (Maldon)
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al caramello salato
- 100 g di zucchero
- 115 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di fior di sale (Maldon)
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1820 kJ / 433 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartufi con cuore al cocco
6ωρ. 50 λεπτ.
Menu: Zuppa di topinambur, filetto di manzo alla wellington con verdure al forno, trifle di panpepato
Brak ocen
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Éclair vaniglia e cocco
Brak ocen
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4 godz. 25 min
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
1 godz. 30 min
Semifreddo al caramello salato
11 godz.
Torta multistrato al pan di zenzero
28 Std. 50 Min
Pasta sablé al cacao
1u. 10min
Patatas bravas in tempura
1 Std. 20 Min
Éclair come un Paris-Brest
5 Std.
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min