Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Ripieno
- 30 g di fragole essiccate
- 40 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Glassa
- 280 g di zucchero a velo a velo
- acqua q.b.
- colorante alimentare in gel, colori dell'arcobaleno (rosso, arancione, giallo, blu, indaco, viola, verde)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 438.9 kJ / 104.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 14.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane di grano saraceno a fermentazione naturale (senza glutine)
25h
Impasto per pane veloce
45min
Biscotti al burro, mirtilli e frutti rossi
4h
Agnello alla marocchina con cous cous al limone
4h
Tagliatelle di zucca con salsiccia, Gorgonzola e noci
Brak ocen
Baguette con ciccioli
5h
Affogato alla banana
10 Std. 55 Min
Chai latte parfait
15h 5min
Gelato cioccolato e peperoncino con sciroppo al whiskey
14 Std. 20 Min
Spaghetti di zucchine con gamberi e salsa al limone
25min
Gelato veloce alla frutta (TM6)
15min
Focaccia millebolle
28h