Bignè arcobaleno

Bignè arcobaleno

3.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
35 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 2 cucchiaini di zucchero (opcjonalnie) (10 g)
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)
Ripieno
  • 30 g di fragole essiccate
  • 40 g di zucchero
  • 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Glassa
  • 280 g di zucchero a velo a velo
  • acqua q.b.
  • colorante alimentare in gel, colori dell'arcobaleno (rosso, arancione, giallo, blu, indaco, viola, verde)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 14.4 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 438.9 kJ / 104.9 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...