Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g) (opcjonalnie)
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Ripieno
- 30 g di fragole essiccate
- 40 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Glassa
- 280 g di zucchero a velo a velo
- acqua q.b.
- colorante alimentare in gel, colori dell'arcobaleno (rosso, arancione, giallo, blu, indaco, viola, verde)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 438.9 kJ / 104.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 14.4 mg
Alternatywne przepisy
Anelli cioccolato e mandorle
40min
Pop corn di patate
1 Std. 30 Min
Panini croccanti
24h
Biscotti friabili al burro
2h 30min
Baguette con ciccioli
5h
Cornetti sfogliati (TM6)
9h
Cioccolata calda alla menta
15 Min
Ghiaccioli alla frutta arcobaleno
10h
Cioccolato plastico
12h
Fairy bread (Pane fatato)
7h
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Focaccia a bastone
5h