Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz yellow onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 2 oz pancetta, cubed
- 1 oz extra virgin olive oil
- 3 oz carrot, diced (approx. 1 carrot)
-
14
oz tomato purée (concentrated)
lub 14 oz tomato passata - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- ½ oz balsamic vinegar
- 1 tbsp beef stock paste (see Tip)
- 16 oz ground beef
- ½ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 8 oz squid ink pasta (see Tip)
- 9 oz cherry tomatoes, cut into halves
- 14 oz black lentils, canned, drained
- grated Parmesan cheese, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2729.1 kJ / 649.8 kcal
- Białko
- 56.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 1522.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 godz. 5 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min
Snapper with Spiced Oil
Brak ocen
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35 Min
Tomato Crusted Salmon with Rice
30min
Fish Ceviche
3h 25 min.
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 min
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1h
Carrot, Feta and Mint Salad
40min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40min
Broccoli Rabe Pesto with Pasta and Roasted Squash
45min