Wersje kompatybilne
Tartes de massa filo com morangos e queijo de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g pistácio s/ casca e s/ sal
- 80 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g massa filo (11 folhas, 30x40 cm aprox.)
- 300 g queijo de cabra amanteigado (ver dica)
- 40 - 60 g açúcar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 12 morangos cortados em fatias
- Mel q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 866.4 kJ / 207.1 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 216.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ameixa cozida com palitos la reine e creme de baunilha
20min
Semifrio de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Cachorro com camarão e maionese de pickles e coentros
30min
Focaccia recheada
3 Std.
Macarons de coco com ganache de coco
2h 30min
Salada de lentilhas com Camembert
1 Std. 10 Min
Palitos de queijo com pesto
1h 30min
Torta de café
2h 30min
Tarte de maçã com crumble e merengue vegan
1h 45min
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Espuma de leite com café e gelado de avelã
8h 25 min
Pudim de batata-doce e abóbora
1 Std. 10 Min