干貝冬瓜羹
TM31 TM5 TM6

干貝冬瓜羹

4.3 (9 ocen)

Składniki

  • 600 克 冬瓜, 去皮、切塊(約3公分)
  • 10 克 薑
  • 300 克 高湯 (雞或魚高湯皆可)
  • 200 克 水
  • 10 粒 乾干貝 (約40克), 泡軟,剝絲備用
  • 5 克 枸杞, 洗淨備用
  • ¼ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
170 kJ / 40 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
8.2 g
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy