牛肉捲餅

牛肉捲餅

4.9 15 ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 人份

Składniki

滷牛腱
  • 1 大匙
  • ,切段
    10 克
  • 蒜頭
    50 克
  • ,切片
    10 克
  • 洋蔥 ,切塊
    50 克
  • 乾燥月桂葉
    3 片
  • 八角
    1 粒
  • 黑胡椒粉
    1 茶匙
  • 米酒
    30 克
  • 醬油
    90 克
  • 3 茶匙
  • 五香粉
    1 茶匙
  • 牛腱肉 ,切塊(約5公分)
    500 克
  • 800 克
捲餅皮
  • 中筋麵粉
    300 克
  • ½ 茶匙
  • 熱水 (約90-95°C)
    150 克
  • 冷水
    60 克
  • ,多備一些抹油用
    1 茶匙
捲餅醬
  • 味醂
    1 大匙
  • 五香粉
    1 茶匙
  • 甜麵醬
    2 大匙
  • 醬油膏
    1 大匙
  • 蒜苗 ,切絲
    2 枝
  • 小黃瓜 ,切絲
    ½ 條

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 284 kcal / 1575 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...