Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
滷牛腱
- 1 大匙 油
- 10 克 蔥 ,切段
- 50 克 蒜頭
- 10 克 薑 ,切片
- 50 克 洋蔥 ,切塊
- 3 片 乾燥月桂葉
- 1 粒 八角
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- 30 克 米酒
- 90 克 醬油
- 3 茶匙 糖
- 1 茶匙 五香粉
- 500 克 牛腱肉 ,切塊(約5公分)
- 800 克 水
捲餅皮
- 300 克 中筋麵粉
- ½ 茶匙 鹽
- 150 克 熱水 (約90-95°C)
- 60 克 冷水
- 1 茶匙 油 ,多備一些抹油用
捲餅醬
- 1 大匙 味醂
- 1 茶匙 五香粉
- 2 大匙 甜麵醬
- 1 大匙 醬油膏
- 2 枝 蒜苗 ,切絲
- ½ 條 小黃瓜 ,切絲
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1575 kJ / 284 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 2 g