Urządzenia i Akcesoria
Kopytka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
750 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
3 łyżki kaszy manny
-
1 jajko roztrzepane
-
1 ½ łyżeczki soli
-
woda osolona, do gotowania kopytek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
602.3 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1244.8 kJ /
297.5 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40 min.
Pyzy z mięsem
1h 20 min.
Kluski śląskie
30 min.
Kartacze z mięsem
1h
Szybkie zacierki
20 min.
Oponki serowe
45 min.
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1h 15 min.
Placki ziemniaczane
45 min.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1h 30 min.
Pierogi z mięsem
1h
Pierogi z serem i jagodami
1h 15 min.