涼拌洋蔥牛腱心

涼拌洋蔥牛腱心

5.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
4 人份

Składniki

滷牛腱心
  • 1 大匙
  • ,切段(5公分)
    30 克
  • ,切片
    20 克
  • 蒜頭 ,切對半
    20 克
  • 新鮮紅辣椒 (2克,約4公分)
    1 根
  • 蘋果 (約3顆小蘋果),削皮去籽,切塊(約3公分)
    360 克
  • 醬油
    145 克
  • 冰糖
    45 克
  • 牛腱心 ,切四塊,預先川燙去血水
    500 克
  • 紹興酒
    45 - 60 克
  • 450 克
  • 八角 (約2克)
    2 粒
  • ½ 茶匙
涼拌洋蔥牛腱心
  • 洋蔥 ,切絲
    1 顆
  • 冰塊 ,適量
  • 冷開水 ,適量
  • 新鮮紅辣椒 (約2根)
    15 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 檸檬汁
    5 大匙
  • 魚露
    4 大匙
  • 2 大匙
  • 新鮮香菜葉 (opcjonalnie) ,適量
  • 牛蕃茄 ,切條
    1 顆

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 322.9 kcal / 1349.9 kJ
Białko 29.3 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 33.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 95 g
Sód 1914.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...