Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de menta
- 300 g de azúcar
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
- 80 g de licor de menta
- 9 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
Helado de menta y chocolate
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 600 g de leche entera
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 1 - 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.79 g
- Tłuszcz
- 25.22 g
- Błonnik
- 1.89 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40min
Hojaldre rápido
2h
Helado de chocolate
12 Std.
Helado de frutas
5 Min
Helado de vainilla
12 Std.
Helado de menta y chocolate
8 godz. 15 min
Helado de gianduja
8 godz. 15 min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Bombones rellenos de crema de maracuyá
2h
Helado de toffee
4h 30min
Praliné de almendras
1 Std. 10 Min
Amaretti
1h 20min