Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 400 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
- 100 g de agua fría
Montaje y relleno
- 800 g de manzana Granny Smith pelada, en cuartos y sin semillas
- 2 cucharada de zumo de limón
- 100 g de azúcar
- 50 - 60 g de agua
Baño de azúcar
- 50 g de leche
- 100 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1764 kJ / 422 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Tarta de ciruelas
1h 5min
Tarta de manzana
1h
Bizcocho de manzana
1h
Tarta de cerezas
2h
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Cake especiado de Navidad
3 Std. 50 Min
Bizcocho de compota de manzana
2 godz. 20 min
Focaccia dulce de manzanas
1h 40min
Tarta de manzana y pera
50 min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h
Tarta Tatín
1 godz. 30 min