![Rucola-Feta-Suppe Rucola-Feta-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ca16231e5c9995d66a9636363745333/Derivates/331e62fe503239eb0bc0565ae2357cca58e511c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ TL Anis
- 40 g Mehl
- 200 g Sahne
- 600 g Geflügelfond
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 120 g Rucola
- 130 g Feta, zerbröselt
- 250 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1692 kJ / 404 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 dk
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40min
Limetten-Maissuppe
40min
Spargel-Rucola-Suppe
40min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40min
Blumenkohl-Stampf mit Hähnchen und Avocado
35min
Rotkohlcremesuppe
40min
Pesto Eggs auf Röstbaguette
45min
Süßkartoffel-Feldsalat mit Sesam-Ziegen-Camembert
40min
Gurken-Lachs-Ragout
30 dk
Ungarische Pilzsuppe
30 dk