Rucola-Feta-Suppe
TM6 TM5

Rucola-Feta-Suppe

4.4 (230 ocen)

Składniki

  • 60 g Zwiebel, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 40 g Butter, in Stücken
  • ½ TL Anis
  • 40 g Mehl
  • 200 g Sahne
  • 600 g Geflügelfond
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • ¼ TL Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat
  • 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
  • 120 g Rucola
  • 130 g Feta, zerbröselt
  • 250 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
  • 1 Kresse-Beet, abgeschnitten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1692 kJ / 404 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
2.3 g
Sód
646 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy