Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 50 g Zucker
- 65 g Wasser, eiskalt
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 400 g Sahne
- 2 Eigelb
- 25 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Frischkäse
- 400 g Stachelbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1851 kJ / 442 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 150 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h