Zucchini-Garnelen-Puffer mit Joghurt
TM6 TM5

Zucchini-Garnelen-Puffer mit Joghurt

3.9 (29 ocen)

Składniki

  • 500 g Zucchini, in Stücken
  • ½ Bund Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
  • 200 g Garnelen, roh, geschält
  • 2 Eier
  • 50 - 80 g Paniermehl
  • 1 TL geriebene Zitronenschale
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • Öl zum Braten
  • 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
  • Zitronensaft zum Beträufeln

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
769 kJ / 184 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2.2 g
Sód
733 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy