Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser und mehr zum Kochen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 900 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 30 g Bärlauch
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier
- 1 ¾ TL Salz und mehr zum Kochen
- ¾ TL Pfeffer
- 1 TL Muskat
- 30 g Öl
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 400 g Blattspinat
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 521 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 1155 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Pilz-Speck-Risotto mit pochiertem Ei
1 Std. 20 Min
Spargel-Tomaten-Ragout mit Burrata und Kräutergremolata
30 Min
Gnocchi in Spargel-Rahmsauce
50 min
Knoblauchpolenta und Gemüsepappardelle mit Parmesandip
1 Std. 30 Min
Spargel-Nuss-Pasta
45 Min
Polenta-Ecken mit Tomatenragout und Pilzen
45 Min
Bärlauch-Schupfnudeln
1 Std. 20 Min
Kürbisravioli mit Salbei-Walnuss-Öl
1h 15min
Winterpasta
30 Min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 Min
Lachs mit Spinat-Nocken und Zitronensauce
1 Std.
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.