Urządzenia i Akcesoria
Christmas Upside Down Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices
Składniki
Topping
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
light brown sugar60 g
-
mixed dried fruits100 g
-
golden raisins50 g
-
glacé cherries cut in half8 - 12
Cake
-
unsalted butter diced300 g
-
brown sugar340 g
-
self-raising flour300 g
-
eggs6
-
baking powder2 tsp
-
vanilla extract2 tsp
-
lemon zest2 tsp
-
water70 g
-
dark rum (opcjonalnie)6 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
371 mg
Białko
8 g
Kalorie
1892 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemang Paper Cup
1 Std. 25 Min
Rainbow Cake
2 Std. 45 Min
Rainbow Fruit Tart
1 Std. 40 Min
Canadian Strawberry Shortcake
30 Min
Chocolate Hazelnut Blondies
45 Min
German Cookies
1 Std. 10 Min
Marble Cake
2 Std. 10 Min
Kasutera (Castella) Honey Cake
1 Std. 45 Min
Chocolate Chip Cake
1 Std. 30 Min
Pull-apart sunshine bread
40 Min
Yoghurt Bread
2 Std.
Butter Cake
1 Std.