Christmas Upside Down Cake

Christmas Upside Down Cake

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Topping
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    60 g
  • light brown sugar
    60 g
  • mixed dried fruits
    100 g
  • golden raisins
    50 g
  • glacé cherries cut in half
    8 - 12
Cake
  • unsalted butter diced
    300 g
  • brown sugar
    340 g
  • self-raising flour
    300 g
  • eggs
    6
  • baking powder
    2 tsp
  • vanilla extract
    2 tsp
  • lemon zest
    2 tsp
  • water
    70 g
  • dark rum (opcjonalnie)
    6 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 371 mg
Białko 8 g
Kalorie 1892 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...