Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g soy sauce
- 45 g honey
- 15 g brown sugar
- 30 g rice vinegar
- 1 tsp fresh ginger, grated
- ¼ tsp chilli powder
-
70
g sake (rice wine)
lub 70 g water - 4 chicken thighs, skin on, bone in (approx. 170 g ea.)
- 1360 g water
- 2 tsp lemon juice
- 1 ½ tsp cornstarch
- 1 tbsp toasted sesame seeds
- 1 - 2 spring onions, sliced on the bias
- 1 fresh chilli, destemmed and deseeded, sliced on the bias
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2224.2 kJ / 531.6 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1003 mg
Alternatywne przepisy
Browned beef cubes (medium)
15 Min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
3h 15min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6)
2h
Homemade Chicken Stock
50 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Sous-Vide Drunken Chicken
2h
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min
Candied Almond
10min