Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mint Sauce
- 1 lemon
- 15 g mint leaves
- 15 g fresh cilantro
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp freshly ground black pepper
- 60 g extra virgin olive oil
Lamb
- 8 lamb chops, bone in
- 2 sprigs rosemary, fresh
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp freshly ground black pepper
- 15 g extra virgin olive oil
- 1850 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4283.5 kJ / 1023.8 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 96.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 730.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min
Poached eggs using blade cover
30 min.
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6)
2 Std.
Lemon Garlic White Rice
35min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Cucumber Salad with Dill and Yoghurt Dressing (TM6)
10 min.
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 Std. 35 Min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25min
Shrimp and Potato Boil
40 min.
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min.
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min.