Urządzenia i Akcesoria
Mussels in spicy tomato sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
onions cut into halves120 g
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil85 g
-
½ tsp dried chilli flakes, adjust to tastechilli powder adjust to taste½ tsp
-
fresh mussels in the shell1000 g
-
chopped tomatoes, canned or fresh200 g
-
dry white wine100 g
-
salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1076 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterranean Cuisine
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
White Pesto Pasta (Metric)
40 min
Chicken Fricassee (Metric)
55 min
Roast Potatoes (Betty) Metric
1 godz. 15 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 min
Radish cakes
1 godz. 5 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 godz. 40 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Potato Cakes
45 min
Pizza with Courgettes
2 godz. 40 min
Stir Fried Prawns with Dragon Well Tea (Longjing Tea Prawns)
4 godz. 10 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min