Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meat Filling
- 14 oz ground pork
- 1 tsp salt
- 1 tbsp sugar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 tbsp soy sauce
- 1 ½ oz water
Dough
- 9 oz water
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp active dry yeast
- 18 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- ½ tsp salt
- 1 tsp vegetable oil
Frying the Buns
- 1 tbsp vegetable oil
- 3 oz water, divided
- 1 tsp sesame seeds, black
- 1 tbsp spring onions, thinly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 679.3 kJ / 162.4 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 230.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30min
Red Velvet Waffle
20min
Matcha Nice Cream
35min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Mistletoe Matcha Bread
2h 30min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6)
2 Std.
Bananas Foster Bread Pudding
1 godz. 50 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 Std. 30 Min
Braised Pork and Eggs with Rice
40min
Holiday Brisket
6h 55min