Braised Pork and Eggs with Rice

Braised Pork and Eggs with Rice

4.1 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    40 oz
  • salt
    1 tsp
  • long-grain white rice
    7 oz
  • large eggs
    4
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • carrots cut into pieces
    2 oz
  • sesame oil
    ½ oz
  • ground pork broken into pieces
    16 oz
  • sake
    1 ½ oz
  • soy sauce
    1 ½ oz
  • mirin
    1 oz
  • sugar
    2 tsp
  • sugar snap peas cut in half
    6 oz
  • toasted sesame seeds to garnish
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1352.4 mg
Białko 34.1 g
Kalorie 2882.8 kJ / 689 kcal
Tłuszcz 35.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 51.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...