Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente
- 100 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 120 g de azúcar
- 2 cucharaditas de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 839 kJ / 201 kcal
- Białko
- 2.77 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8.62 g
- Błonnik
- 1.02 g
Alternatywne przepisy
Roscos chiclaneros
1h
Tortas dulces y saladas
1h
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Cortadillos de cidra
1h
Fritillas
35min
Hojaldrinas de naranja
2h
Perrunillas
30 Min
Roscos de vino
45min
Mantecados empolvados
2h
Almoixàvenas
1h 30min
Berenjenas de Almagro encurtidas (Castilla La Mancha)
96h 20min
Tortas de Alcázar
40min