Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 kawałków
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
135 g cukru
-
170 g gorzkiej czekolady min. 50%, pokrojonej na małe kawałki
-
35 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
54.8 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1375.2 kJ /
328.7 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
30.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy
50 min
Ciasteczka maślane
40 min
Muffinki z czekoladą
45 min
Bananowe brownie
40 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Brownie z krówkami
50 min
Ciasteczka czekoladowe
45 min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Naleśniki amerykańskie
40 min