Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 片 粽葉
青醬
- 80 克 帕瑪森乳酪 ,切塊
- 50 克 松子
- 30 克 蒜頭
- 150 克 特級初榨橄欖油
- 80 克 新鮮羅勒葉 ,洗淨,風乾
- ½ 茶匙 鹽
舒肥雞胸
- 1800 克 水
- 30 克 檸檬汁
- 200 克 雞胸肉 ,去皮,約1片雞胸
- 20 克 紅甜椒
- 20 克 黃甜椒
青醬飯
- 220 克 圓糯米
- 110 克 蓬萊米
- 1 大匙 藜麥
- 1300 克 水
組裝
- 粽葉
- Wartości odżywcze
- na 6 個
- Kalorie
- 13143.6 kJ / 3144.3 kcal
- Białko
- 109.6 g
- Węglowodany
- 196 g
- Tłuszcz
- 216.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 200.4 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 2380.2 mg