
Urządzenia i Akcesoria
花生粽
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 個
Składniki
準備粽葉
-
油 ,少許
-
粽葉30 片
煮花生
-
生花生仁 ,預先和20克鹽泡水3小時,瀝乾300 克
-
水1300 克
炒糯米
-
油80 克
-
醬油1 大匙
-
鹽1 ½ 茶匙
-
糖20 克
-
長糯米 ,泡水2小時,瀝乾600 克
組裝和蒸煮
-
水800 克
Wartości odżywcze na 12 個
Kalorie
4638.8 kcal /
19390.3 kJ
Białko
134.9 g
Tłuszcz
221.4 g
Węglowodany
550.3 g
Błonnik
22.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
7658.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

飄粽香
8 Przepisów
Tajwan
Tajwan