花生粽

花生粽

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz.
12 個

Składniki

準備粽葉
  • ,少許
  • 粽葉
    30 片
煮花生
  • 生花生仁 ,預先和20克鹽泡水3小時,瀝乾
    300 克
  • 1300 克
炒糯米
  • 80 克
  • 醬油
    1 大匙
  • 1 ½ 茶匙
  • 20 克
  • 長糯米 ,泡水2小時,瀝乾
    600 克
組裝和蒸煮
  • 800 克

Wartości odżywcze na 12 個

Kalorie 4638.8 kcal / 19390.3 kJ
Białko 134.9 g
Tłuszcz 221.4 g
Węglowodany 550.3 g
Błonnik 22.5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 7658.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...