祖傳北部粽

祖傳北部粽

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 30 godz.
16 個

Składniki

栗子
  • 去殼乾燥栗子 ,浸泡1晚,瀝乾
    16 顆
  • 500 克
餡料
  • 紅蔥頭
    150 克
  • 豬油 ,自製或市售
    50 克
  • 五香粉
    1 ¼ 茶匙
  • 1 ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 茶匙
  • 冰糖
    2 茶匙
  • 蝦米
    30 克
  • 蝦皮
    30 克
  • 豬腱肉 ,後腿肉,約5x3公分
    16 片
  • 醬油
    90 克
  • 乾香菇 ,泡水至軟
    16 朵
  • 米酒
    15 克
  • 20 克
糯米飯
  • 長糯米 ,洗淨浸泡30分鐘,瀝乾
    900 克
  • 540 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉 ,少許
  • 油蔥酥
    1 大匙
組裝和蒸煮
  • 粽葉
    35 片
  • 500 克

Wartości odżywcze na 16 個

Kalorie 5110.1 kcal / 21360.3 kJ
Białko 186.7 g
Tłuszcz 107.1 g
Węglowodany 833.7 g
Błonnik 30.1 g
Tłuszcz nasycony 107.1 g
Sód 8363.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...