Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 洋葱 ,切块
- 70 克 胡萝卜 ,切块
- 100 克 培根,任何种类 ,切条状(见要诀)
- 15 克 橄榄油
- 400 克 罐装番茄碎 (约1罐)
- 340 克 番茄汁 (约1罐)
- 600 克 水
- 170 克 土豆 ,切块(3厘米)
- 100 克 玉米笋 ,切丁(2厘米)
- 1 茶匙 盐
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 80 克 新鲜杏鲍菇 ,切小条(约2厘米)
- 50 克 羽衣甘蓝 ,去梗切丝
- 100 克 卷心菜 ,切丁
-
1
茶匙 干辣椒碎 (opcjonalnie)
lub 帕玛森奶酪粉 ,适量 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 984.7 kJ / 235.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 264.1 mg