Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 虾米
- 20 克 干贝 ,提前水里浸泡1小时沥干
- 20 克 油
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 100 克 虾仁 ,开背去除虾线
- 10 克 料酒
- ½ 茶匙 生抽 (约3克)
- 300 克 冬瓜 ,去皮切块
- ¼ 茶匙 盐 (约1克)
- 40 克 水
- 5 克 葱 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 803.5 kJ / 192 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1140.3 mg