Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
200 g
Składniki
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
75 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
25 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych25 g grzybów, świeżych
-
½ liścia laurowego, suszonego (opcjonalnie)
-
3 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
60 g soli, drobnej60 g soli gruboziarnistej
-
15 g wody15 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
7320.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
427.2 kJ /
102.1 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Sól ziołowa
5 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Masło orzechowe
5 min