Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 130 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 8 g d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 468.1 kJ / 110.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 51.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème au praliné
2h 20 min
Crème dessert au caramel
1小时
Crème dessert au sirop d'érable
20 Min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Riz au lait gratiné aux pommes
1小时
Crème dessert aux noisettes
2 Std. 40 Min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème dessert citron et menthe
2 Std. 12 Min
Crème au café
2 Std. 30 Min
Flan sans pâte
6h
Crème dessert au chocolat
25min