Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di burro freddo, a tocchetti
- 130 g di zucchero
- 1 uovo
- 2 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 900 g di mele, sbucciate e a tocchetti
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di uvetta sultanina
- 50 g di zucchero di canna
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1495.5 kJ / 357.4 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 77.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadrotti cioccolato e pere
1 Std.
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Barrette alle castagne caramellate
30 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 godz. 10 min
Torta salata asparagi e provola
1h 30 min
Torta di rose all'arancia e cannella
5h 30min
Crostata di mele con Affettatutto Bimby®
1 Std.
Millefoglie di colomba
1 Std.
Focaccine ricotta e uva
40 Min
Dolce di carote e mandorle
1 Std.
Dessert alla ricotta e pere in cocotte
45 Min
Blondie alle fragole
40 Min