Oliebollen (frittelle olandesi)

Oliebollen (frittelle olandesi)

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 pezzi

Składniki

  • 1 mela sbucciata e a pezzi
  • 10 g di lievito di birra disidratato
  • 120 g di latte
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di farina tipo 00
  • 100 g di uvetta
  • 1300 g di acqua
  • 50 g di aceto
  • 30 g di succo di limone
  • olio di semi di arachide
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 171 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1231.2 kJ / 294.3 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 38.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...