Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 4 Hähnchen-Unterschenkel mit Haut (ca. 600 g)
- 230 g Tomaten, geachtelt
- 100 g rote Zwiebeln, geachtelt
- 800 g Wasser
- 30 g Olivenöl
-
50
g Paprikamark
lub 50 g Tomatenmark - 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 200 g Sonnenweizen (z. B. von Ebly)
- 150 - 200 g gelbe Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 65 g Oliven, schwarz, entsteint, abgetropft
- 1 Zitrone, geviertelt, zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3076 kJ / 735 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1663 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Kartoffel-Topf mit Fleischbällchen und Ajvarsauce
50 Min
Rindfleischeintopf
1 Std. 40 Min
Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
30 Min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50 Min
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 Min
Rinderragout mit Bohnen
50 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1 Std. 20 Min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 Min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 Std. 10 Min
Hackfleischtopf mit Porree und Auberginen
40 Min
Ungarische Gulaschsuppe
2 Std.
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1 godz. 35 min