Hackfleischtopf mit Porree und Auberginen
TM6 TM5

Hackfleischtopf mit Porree und Auberginen

4.1 (246 ocen)

Składniki

  • 1 Chilischote, halbiert, entkernt
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 20 g Öl
  • 400 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft
  • 150 g Wasser
  • 50 g Paprikamark
    lub 50 g Ajvar
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 250 g Aubergine, in Würfeln (2 cm)
  • 300 g Porree, in Ringen (2 cm)
  • 2 Lorbeerblätter, getrocknet
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
  • 4 TL Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1733 kJ / 414 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
4.9 g
Sód
1354 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy