Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chilischote, halbiert, entkernt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 400 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft
- 150 g Wasser
-
50
g Paprikamark
lub 50 g Ajvar - 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 250 g Aubergine, in Würfeln (2 cm)
- 300 g Porree, in Ringen (2 cm)
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 4 TL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1733 kJ / 414 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1354 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen mit Paprika und Reis
1 Std.
Zucchini-Kartoffel-Topf mit Fleischbällchen und Ajvarsauce
50 Min
Schnelles Pulled-Chicken-Gulasch
30 Min
Ajvar-Couscous mit Hähnchen
30 Min
Hähnchen-Gemüse-Topf mit Gnocchi
40 Min
Süßkartoffel-Hähnchen-Gulasch
45 Min
Neue Kartoffeln mit Tomaten-Hack-Stippe
50 Min
Curry-Blumenkohl-Auflauf mit Hähnchen
1 Std.
Mediterraner Hähnchen-Eintopf
1 Std.
Bauerntopf zum Schlemmen
45 Min
Weißkohl-Fenchel-Topf mit Lachsfilet
40 Min
Hackfleisch-Hirtenkäse-Auflauf
45 Min