Mapo Tofu

Mapo Tofu

4.3 7 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi

Składniki

  • daging cincang (babi atau ayam)
    100 g
  • kecap asin
    1 sdm
  • lada putih bubuk
    1 sdt
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    1 sdt
  • siung bawang putih
    3
  • minyak goreng
    2 sdt
  • tahu padat (momen tofu), potong kecil-kecil (berkisar 1.5 cm)
    600 g
  • saus tiram
    2 sdm
  • saus cabai kacang (contoh: pasta kacang cabai Sichuan)
    2 sdm
  • garam
    ¼ sdt
  • minyak wijen hitam, dipanggang
    1 sdt
  • daun bawang dicincang, untuk hiasan
    2 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 654 mg
Białko 13 g
Kalorie 612 kJ / 146 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie