
Urządzenia i Akcesoria
Mapo Tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi
Składniki
-
daging cincang (babi atau ayam)100 g
-
kecap asin1 sdm
-
lada putih bubuk1 sdt
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)1 sdt
-
siung bawang putih3
-
minyak goreng2 sdt
-
tahu padat (momen tofu), potong kecil-kecil (berkisar 1.5 cm)600 g
-
saus tiram2 sdm
-
saus cabai kacang (contoh: pasta kacang cabai Sichuan)2 sdm
-
garam¼ sdt
-
minyak wijen hitam, dipanggang1 sdt
-
daun bawang dicincang, untuk hiasan2 tangkai
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
146 kcal /
612 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
654 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
50 min
35 min
25 min
20 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 45 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz.