
Urządzenia i Akcesoria
Pastel Tutup Kari
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porsi
Składniki
Kari Domba
-
daging domba muda giling500 g
-
bubuk kari daging40 g
-
cabai merah besar dibuang bijinya5
-
cabai kering direndam hingga lunak5 - 10
-
serai bagian putihnya saja3 batang
-
daun kari segar2 tangkai
-
bawang merah80 g
-
bawang putih10 g
-
lengkuas30 g
-
terasi10 g
-
ketumbar bubuk1 sdm
-
air50 g
-
minyak sayur40 g
-
daun jeruk purut segar5 - 6
-
santan100 g
-
saus tomat50 g
-
saus sambal50 g
-
gula cokelat20 g
-
garam sesuai selera1 sdt
-
kaldu ayam bubuk2 sdt
Topping Kentang
-
air800 g
-
kentang potong-potong (2 cm), kupas700 - 800 g
-
garam laut halus (fine sea salt)½ sdt
-
lada hitam bubuk1 sdt
-
susu segar full cream50 g
-
mentega tawar50 g
-
peterseli segar untuk hiasan5 tangkai
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
393 kcal /
1645 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
592 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Natal Bersama
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
25 min
20 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 45 min
Brak ocen
Brak ocen
2 godz.
Brak ocen
1 godz. 15 min
Brak ocen