Urządzenia i Akcesoria
Bakso Ayam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsi
Składniki
Bakso Ayam
-
fillet dada ayam, tanpa kulit potong dadu (2 cm)150 g
-
fillet paha ayam tanpa kulit, potong dadu (2 cm)150 g
-
garam1 ½ sdt
-
gula pasir2 sdt
-
kaldu ayam bubuk1 sdt
-
lada putih bubuk¼ sdt
-
bawang putih bubuk1 ½ sdt
-
putih telur1
-
tepung tapioka45 g
-
air es90 g
-
bawang goreng2 sdm
-
air1500 g
Kuah Bakso
-
bawang putih bubuk2 sdt
-
lada putih bubuk¼ sdt
-
kaldu ayam bubuk2 ½ sdt
-
daun bawang iris tipis-tipis, untuk hiasan1 batang
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
840 mg
Białko
17 g
Kalorie
2167 kJ /
518 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mi dan Bakso
7 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sapi Iris Dang Gui
25 min
Tumis Domba dengan Sohun
20 min
Tumis Sapi Kimchi
Brak ocen
Ayam Goreng Kunyit
Brak ocen
Daging Goreng Berempah
Brak ocen
Rendang Tok dengan Ketan Kuning
2 godz. 45 min
Ayam Santan Pedas
35 min
Bamia (Gulai Domba dengan Okra)
Brak ocen
Kalkun Kukus dengan Ricotta, Bayam dan Walnut
Brak ocen
Pastel Tutup Kari
Brak ocen
Sop Daging dengan Kembang Kol
2 godz.
Meatloaf
Brak ocen