Bakso Ayam

Bakso Ayam

5.0 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsi

Składniki

Bakso Ayam
  • fillet dada ayam, tanpa kulit potong dadu (2 cm)
    150 g
  • fillet paha ayam tanpa kulit, potong dadu (2 cm)
    150 g
  • garam
    1 ½ sdt
  • gula pasir
    2 sdt
  • kaldu ayam bubuk
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    ¼ sdt
  • bawang putih bubuk
    1 ½ sdt
  • putih telur
    1
  • tepung tapioka
    45 g
  • air es
    90 g
  • bawang goreng
    2 sdm
  • air
    1500 g
Kuah Bakso
  • bawang putih bubuk
    2 sdt
  • lada putih bubuk
    ¼ sdt
  • kaldu ayam bubuk
    2 ½ sdt
  • daun bawang iris tipis-tipis, untuk hiasan
    1 batang

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 840 mg
Białko 17 g
Kalorie 2167 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie