
Urządzenia i Akcesoria
Ayam Santan Pedas
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi
Składniki
-
cabai rawit dibuang bijinya12
-
siung bawang putih4
-
bawang merah50 g
-
kunyit30 g
-
serai segar bagian putih saja2 batang
-
santan200 g
-
air200 g
-
garam1 sdt
-
ayam dengan kulit dan tulang, potong-potong (5 cm)800 g
-
asam jawa tambah 1 sdm air panas, disaring1
-
kentang rendang potong bagi empat300 g
-
daun basil segar50 g
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
507 kcal /
2119 kJ
Białko
48 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
763 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
25 min
20 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 45 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz.
Brak ocen
1 godz. 15 min