Ayam Santan Pedas

Ayam Santan Pedas

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porsi

Składniki

  • cabai rawit dibuang bijinya
    12
  • siung bawang putih
    4
  • bawang merah
    50 g
  • kunyit
    30 g
  • serai segar bagian putih saja
    2 batang
  • santan
    200 g
  • air
    200 g
  • garam
    1 sdt
  • ayam dengan kulit dan tulang, potong-potong (5 cm)
    800 g
  • asam jawa tambah 1 sdm air panas, disaring
    1
  • kentang rendang potong bagi empat
    300 g
    300 g kentang, potong-potong (3 cm)
  • daun basil segar
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 507 kcal / 2119 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 763 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie