
Urządzenia i Akcesoria
Sop Daging dengan Kembang Kol
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porsi
Składniki
Kembang Kol Tumbuk
-
kembang kol potong kuntum (2-3 cm)800 g
-
siung bawang putih2
-
susu sapi50 g
-
garam batu sesuai selera½ sdt
-
lada hitam bubuk sesuai selera1 sdt
-
mentega25 g
-
keju Parmesan diparut25 g
Sop Daging Sapi
-
bawang bombai potong bagi empat200 g
-
bawang putih10 g
-
minyak zaitun30 g
-
daging sapi paha depan potong-potong (3 cm)700 g
-
kaldu sapi cair200 g
-
red wine200 g
-
wortel iris-iris (1 cm)250 g
-
thyme segar daun saja4 tangkai
-
pure tomat80 g
-
bay leaf segar (daun salam Eropa)3
-
garam kasar sesuai selera1 - 2 sdt
-
lada hitam bubuk sesuai selera2 sdt
-
tepung terigu1 sdm
-
jamur kancing potong bagi empat150 g
-
kentang potong dadu (3 cm)200 g
-
daun peterseli segar (opcjonalnie) daun saja, cincang6 tangkai
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
462 kcal /
1932 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1949 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Natal Bersama
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
25 min
20 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
2 godz. 45 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 15 min
Brak ocen