Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz
- 2 cditas de sal
- 50 g de vinagre de arroz natural (ver tip)
- 15 g de azúcar
- 1000 g de agua
- 300 g de arroz para sushi
Nigiri sushi
- pasta de wasabi, lista para usar para untar
-
150 - 200
g de salmón fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
lub 100 g de atún fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo) - jengibre encurtido, tipo "beni shoga", para acompañar
- salsa de soya, la necesaria para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1053.7 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 799.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocción de arroz de grano largo (400 g)
35 min
Batido de chocolate para una piel radiante
10 Min
Cocción de arroz de grano largo (500 g)
35 min
Sushi California
1 Std.
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Salsa pesto
10 Min
Tortillas de nopal (Black Diamond)
40 Min
Muslos de pollo Teriyaki Al vacío TM5
2 Std. 5 Min
Poke bowl hawaiano
45 Min
Arroz para sushi
40 Min
Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre
30 min
Poke bowl de atún spicy
30 min