Nigiri sushi

Nigiri sushi

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porciones

Składniki

Arroz
  • 2 cditas de sal
  • 50 g de vinagre de arroz natural (ver tip)
  • 15 g de azúcar
  • 1000 g de agua
  • 300 g de arroz para sushi
Nigiri sushi
  • pasta de wasabi, lista para usar para untar
  • 150 - 200 g de salmón fresco en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
    100 g de atún fresco, en láminas (aprox. 6-12 mm de grosor y 2.5x5 cm de ancho y largo)
  • jengibre encurtido, tipo "beni shoga" para acompañar
  • salsa de soya la necesaria para acompañar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 799.7 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1053.7 kJ / 251.9 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...