Japanese Ramen Noodle Soup

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • pork belly
    14 oz
  • garlic cloves
    3
  • Japanese soy sauce (shoyu) divided
    2 oz
  • sesame oil
    2 tsp
  • water divided
    63 ½ oz
  • dried ramen noodles
    13 oz
  • fresh baby spinach
    3 ½ oz
  • chicken broth
    32 oz
  • black vinegar
    1 tsp
  • fresh ginger peeled and thinly sliced
    1 inch
  • hot paprika
    ½ tsp
  • large eggs
    2
  • nori seaweed (3 in. x 1 in.)
    12 pieces
  • canned sweet corn kernels
    4 tbsp
  • spring onions thinly sliced, to garnish
    2
  • toasted white sesame seeds to garnish
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2966.6 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 4584.7 kJ / 1095.8 kcal
Tłuszcz 77.7 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 28.8 g
Węglowodany 69.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...